Szybka, bardzo smaczna i prosta do przygotowania pasta jajeczna z szynką. Polecam przygotować ją na weekendowe śniadanie. Warto dodać, że musztarda dodaje paście lekko ostrości, więc radzę jej nie pomijać.
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka
130 g szynki
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skórki. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka drobno posiekać. Składniki dodać do miski, przyprawić solą oraz pieprzem i za pomocą majonezu,a także musztardy połączyć. Posmakować i ewentualnie doprawić.
Pyszna, uwielbiam wszystkie jajeczne pasty :) A teraz jesienią aż chce się jeść takie kanapeczki na śniadanie czy kolację.
OdpowiedzUsuńDokładnie - w zimne i chłodne dni najlepiej smakują :)
Usuń