Pasta w 100% wegetariańska, wegańska i bezglutenowa – połączenie
czarnej fasoli, suszonych pomidorów, czerwonej cebuli i koperku. Pyszna,
kremowa i wyrazista w smaku. Idealnie będzie smakować z chlebem razowym :)
Składniki:
1 słoiczek pomidorów suszonych zalanych olejem słonecznikowym
(wagowo ok. 240 g wraz z zalewą)
200 g ugotowanej czarnej fasoli
1 czerwona cebula
1/2 pęczka koperku
sól, pieprz
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i grubo posiekać. Pomidory wraz z olejem, fasolę oraz cebulę przesypać do naczynia. Za pomocą blendera całość zmiksować. Na sam koniec przyprawić solą i dosyć mocno pieprzem oraz dodać świeży koperek (można go posiekać lub zmiksować). Całość wymieszać i schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz