Shoarma drobiowa to pomysł na szybkie przygotowanie mięsa
drobiowego, które idealnie sprawdzi się do nadziana bułki, podania z ryżem bądź
samodzielnie z dużą ilością warzyw. Udka przygotowane w poniższy sposób będą lekko pikantne i orientalne w smaku. Polecam przygotować :)
około 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka
1 łyżeczka masła klarowanego
2 ząbki czosnku
2 ząbki czosnku
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki: pieprzu, tymianku, papryki ostrej
1/4 łyżeczki: curry, kurkumy
Udka umyć, osuszyć, odciąć nadmiar tłuszczu i pokroić mięso w paski. Następnie przyprawić: solą, pieprzem, papryką ostrą, tymiankiem, currry i kurkumą. Dokładnie wymieszać. Na patelni roztopić masło i przełożyć pokrojone mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podczas smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Usmażone mięso od razu podawać.
Udka umyć, osuszyć, odciąć nadmiar tłuszczu i pokroić mięso w paski. Następnie przyprawić: solą, pieprzem, papryką ostrą, tymiankiem, currry i kurkumą. Dokładnie wymieszać. Na patelni roztopić masło i przełożyć pokrojone mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podczas smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Usmażone mięso od razu podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz