Pasta z pieczonej papryki i cebuli to pomysł na domowy i wegetariański
obkład na kanapki. Jeżeli dbacie o linię to na pewno poniższy przepis
przypadnie Wam do gustu. Jeżeli macie ochotę na inne dodatki na kanapki to zachęcam do przygotowania pasty jajecznej z szynką lub domowej nutelli.
Składniki:
2 czerwone papryki
1 mała czerwona cebula
100 g serka naturalnego
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka suszonych pomidorów
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Paprykę umyć, przeciąć na cztery części i pozbawić nasion.
Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Przygotowane warzywa przełożyć do naczynia
żaroodpornego, polać odrobiną oliwy z oliwek i zapiekać około 30 minut w 180
(warzywa muszą być miękkie). Ostudzone papryki obrać ze skórki. Za pomocą
blendera zmiksować papryki, cebulę, serek i suszone pomidory. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Pastę przed podaniem schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz