wtorek, 13 pa藕dziernika 2020

Placki gryczane z twarogiem


Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania plack贸w gryczanych nadzianych twarogiem oraz szczypiorkiem. Proste i tanie do przyrz膮dzenia 馃槣


Sk艂adniki na 2-3 porcje:
1 woreczek kaszy gryczanej niepra偶onej (100 g)
1 kostka twarogu p贸艂t艂ustego (250 g)
2 jajka
2 艂y偶ki m膮ki orkiszowej
2 艂y偶ki mleka
p臋czek szczypiorku
pieprz do smaku
dla starszych dzieci/doros艂ych - s贸l do smaku
olej do sma偶enia


Kasz臋 ugotowa膰 zgodnie z instrukcj膮 na opakowaniu. Ostudzi膰. Do miski prze艂o偶y膰 kasz臋, twar贸g i wsypa膰 posiekany szczypiorek. Wbi膰 jajka oraz doda膰 m膮k臋 i wla膰 mleko. Za pomoc膮 widelca wszystko ze sob膮 po艂膮czy膰. Na sam koniec mas臋 doprawi膰. Sma偶y膰 z obu stron, na 艣rednim ogniu, a偶 do uzyskania z艂otego koloru. Usma偶one placki prze艂o偶y膰 na r臋cznik papierowy, aby ods膮czy膰 z nadmiaru t艂uszczu.

Sma偶enie plack贸w


Pomys艂 ST膭D

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza