Pomysł na pożywne drugie śniadanie lub podwieczorek - twarogowe placki nadziane malinami oraz borówkami. Proste i łatwe do przygotowania. Placki należy smażyć na małym ogniu i pod przykryciem, aby były miękkie i puszyste. Dodatkowo, placuszki polecam nadziewać świeżymi owocami, ponieważ odmrożone malin oraz borówki puszczą dużą ilość soku. Ps. do placków dodałam mrożone borówki, stąd mogą wyglądać na spalone (a wcale takie nie były!) 😃
Składniki na około 12 sztuk:
1 kostka twarogu półtłustego (250 g)
niepełna 1/2 szklanki surowej kaszy manny (70 g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
100 g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
maliny, borówki
do smażenia
1 łyżka masła klarowanego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz