poniedziałek, 24 czerwca 2019

Zupa warzywna z morszczukiem


Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania bardzo smacznej, lekkiej, aromatycznej i mocno warzywnej zupy wraz z dodatkiem morszczuka. Zupa jest bardzo szybka do przygotowania. Poniższe danie jest idealne dla osób będących na diecie lub mam karmiących piersią. 


Składniki na 4 porcje:
1,5 l wody
0,5 kg filetów z morszczuka
3 młode, średniej wielkości marchewki
3 łodyżki selera naciowego
1/4 kawałka dużego selera
1 por (zielona część!)
1 cebula
sól, pieprz
kilka kulek pieprzu w ziarnach


Do garnka wlać wodę i ją zagotować. W międzyczasie marchewki obrać, umyć, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Seler umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić w plasterki. Do gotującej się wody dodać warzywa oraz ziarnka pieprzu. Całość posolić i gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż do miękkości warzyw. Morszczuka umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do ugotowanych warzyw dodać rybę. Gotować 1 minutę. Zupę przykryć pokrywką i pozostawić na kilka minut (w międzyczasie ryba ugotuje się w gorącym wywarze warzywnym). Na sam koniec zupę przyprawić pieprzem oraz ewentualnie dosolić.  

Gotowanie warzyw i wygląd zupy od razu po dodaniu morszczuka



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz