Święta coraz bliżej. Jeżeli nadal szukacie pomysłów na rybne dania (zarówno na ciepło jak i na zimno) to poniżej znajdziecie zestawienie 10 przepisów, które możecie przygotować w Święta Bożego Narodzenia. Wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę wybranego dania, aby poznać cały przepis.
1. Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym. Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę z karpia zaskoczycie swoich domowników.
2. Karp zapiekany z pieczarkami w sosie śmietanowym. Jeżeli w święta pozostaną Wam kawałki smażonego karpia to zachęcam do przygotowania ryby w wersji zapiekanej wraz z dodatkiem pieczarek i śmietany. Karp w tym wydaniu będzie naprawdę smaczny - miękki, soczysty i idealny w smaku.
3. Duszony karp w słodkim, piwnym sosie piernikowym wraz z dodatkiem rodzynek. Danie proste do przygotowania, bardzo efektowne i niesamowicie aromatyczne w smaku.
4. Karp w galarecie. Chcecie poznać patent na idealnie klarowną galaretkę? Zajrzyjcie do przepisu.
5. Ryba po grecku - danie, które składa się z kawałków białej ryby, farszu warzywnego i sosu pomidorowego.
6. Ryba po japońsku, czyli smażona ryba w cieście naleśnikowym zalana pomidorowym sosem wraz z dodatkiem papryki i ogórków konserwowych.
7. Śledzie po sułtańsku to połączenie cebuli, rodzynek i zalewy pomidorowej. Pamiętajcie o tym, że takie śledzie najlepiej smakują na drugi dzień po przyrządzeniu, ponieważ rodzynki muszą napęcznieć.
8. Śledzie pod pierzynką - sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą, ogórkiem konserwowym, jajkiem i buraczkami.
9. Sałatka śledziowa z kiwi i jajkami. Według mnie słodko-kwaśne kiwi idealnie pasuje do słonego śledzia, dlatego jeżeli wcześniej nie jedliście takiej sałatki to zachęcam Was do wypróbowania poniższego przepisu.
10. Śledzie z cebulą i suszoną żurawiną - marynowane wraz z dodatkiem ziela angielskiego, listków laurowych i goździków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz