czwartek, 24 sierpnia 2017

Kawa o smaku rafaello (kokosowa)



Zapraszam Was do przygotowania kawy o smaku rafaello, przygotowanej na bazie mleczka i musu kokosowego 😃 Prosta do przyrządzenia, lekko kokosowa i przepyszna w smaku! 



Składniki na 1 porcję:
1/3 szklanki mleczka kokosowego (płynna, rzadka część)
1 podwójne espresso (180 ml)
1 łyżka musu kokosowego

do dekoracji
wiórki kokosowe



Przygotować espresso. Do małego rondelka wlać mleczko i dodać mus kokosowy. Masę kokosową wymieszać, podgrzać, a następnie za pomocą mieszadełka lub blendera lekko ubić. Do szklanki wlać podgrzane mleko i delikatnie wlać kawę. Opcjonalnie, wierzch kawy posypać wiórkami kokosowymi. Od razu podawać. 




Pomysł na przepis STĄD

1 komentarz: