sobota, 5 sierpnia 2017

Smoothie szpinak, brzoskwinie i jabłko


Pomysł na drugie śniadanie - owocowe smoothie przygotowane na bazie świeżego szpinaku, brzoskwiń i jabłka. Bardzo smaczne połączenie smaków. Do koktajlu nie dodałam ani grama cukru, ponieważ udało mi się kupić bardzo soczyste i słodkie brzoskwinie. 




Składniki na 2 porcje:
2 garście świeżego szpinaku
2 duże, miękkie brzoskwinie
1 zielone jabłko
1/2 szklanki wody
odrobina soku z cytryny


Owoce i szpinak umyć. Z jabłka usunąć gniazda nasienne (bez obierania skórki!), a z brzoskwiń usunąć pestki. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Do kielicha blendera przełożyć jabłko, brzoskwinie i szpinak. Wlać wodę i dodać odrobinę soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować. Gotowy koktajl przelać do dwóch szklanek/ozdobnych słoików.

Składniki przed i po zmiksowaniu


Drukuj przepis