Jeżeli szukacie przepisów na ciasta, które możecie przygotować na Boże Narodzenie, to zachęcam do wypróbowania poniższych przepisów.
(wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie lub nazwę ciasta, aby przejść do przepisu)
PRZEKŁADAŃCE
1. Piernik– błyskawiczny do przygotowania
- miękki, puszysty i lekko miodowy w smaku. Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia
2. Ciasto krówkowe
– biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową
3. Ciasto makowa panienka
- biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym
4. Słonecznikowiec
– ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym lub masą krówkową
MAKOWCE
5. Makowiec japoński
– ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka polane roztopioną czekoladą
6. Makowa choinka
– ciasto francuskie nadziane masą makową
7. Rolada makowa
– ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej
8. Seromakowiec
– kruche ciasto, masa makowa i serowa
SERNIKI
9. Sernik z toblerone
– ciasto na zimno przygotowane na bazie czekolady toblerone
10. Sernik chałwowo-czekoladowy
– dwukolorowy, dwusmakowy
11. Sernik puszysty
– lekki jak chmurka, pieczony w kąpieli wodnej
12. Sernikobrownie
– ciasto czekoladowe, masa serowa i truskawkowa
13. Sernik potrójnie czekoladowy
– przygotowany na bazie białej, mlecznej i gorzkiej czekolady
14. Sernik na zimno z jogurtem naturalnym
– przygotowany na bazie serków homogenizowanych
CIASTA NA ZIMNO
15. Galaretkowiec
– ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek
16. Ciasto 3BIT
- ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną
17. Brzoskwiniowiec
– sernik na zimno nadziany brzoskwiniami
NIECODZIENNE
18. Brownie z burakami
– ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste
19. Rafaello na krakersach
– ciasto na zimno przełożone krakersami i masą kokosową
20. Kokosowy snikers
- ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz