Pomysł na wegetariański obiad - naleśniki nadziane farszem twarogowo-bananowym. Danie proste, tanie do przygotowania i bardzo sycące. Do farszu nie dodałam cukru, ponieważ dojrzały banan oddał swoją słodycz,a pod drugie - naleśniki podawałam niemowlakowi do jedzenia. Oczywiście, jeżeli lubicie słodsze dania to farsz dosłodźcie, np. cukrem wanilinowym. Naleśniki z farszem twarogowo-bananowym to idealny obiad dla dzieci 😊
Składniki na 6 sztuk:
6 naleśników, np. przygotowane z TEGO przepisu
farsz
1 kostka twarogu półtłustego (250 g)
1 dojrzały banan
kilka kropelek aromatu waniliowego
Do miski przełożyć twaróg, dodać obranego, pokrojonego banana. Wlać kilka kropelek aromatu waniliowego. Za pomocą blendera wszystkie składniki ze sobą połączyć. Ewentualnie masę dosłodzić. Naleśniki nadziać farszem i złożyć w trójkąty. Naleśniki od razu podawać.
Uwaga: farsz należy przygotować tuż przed nadzianiem naleśników, ponieważ z czasem lekko ciemnieje.
Przygotowywanie farszu twarogowo-bananowego |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz