wtorek, 19 maja 2020

Surówka z marchewką, jabłkiem i rzodkiewką


Pomysł na szybki i smaczny dodatek do obiadu - surówka z marchewki, jabłka i rzodkiewki. Całość polana oliwą z oliwek i skropiona sokiem z cytryny. 


Składniki:
1 marchewka
1 kwaśne jabłko
4 rzodkiewki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
cukier
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżki soku z cytryny


Marchewkę oraz jabłko obrać. Marchewkę, rzodkiewki i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość skropić sokiem z cytryny. Do startych składników dodać natkę pietruszki. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę schłodzić w lodówce. 

Surówka przed i po wymieszaniu





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz