środa, 13 lutego 2019

Mini pączki na bazie serka homogenizowanego


Tłusty Czwartek już coraz bliżej 😊 Jeżeli szukacie pomysłu na szybką do przygotowania, słodką przekąskę to zachęcam do usmażenia mini pączków przygotowanych na bazie serka homogenizowanego obtoczonych w cukrze wraz z dodatkiem cynamonu. Poniższe pączusie są miękkie, puszyste i nie za słodkie w smaku. 



Składniki na 2 duże talerze:
1,5 szklanki mąki pszennej (225 g)
300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
1 opakowanie cukru cynamonowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
szczypta soli
olej do smażenia


Mąkę przesiać. Do mąki wsypać proszek do pieczenia, szczyptę soli, wbić jajka i dodać serek homogenizowany. Całość dokładnie wymieszać. Powstanie dosyć gęste ciasto. W rondelku rozgrzać olej. Za pomocą łyżeczki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone pączki przełożyć na ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe mini pączki obtoczyć w cukrze cynamonowym. 

Ciasto przed i po wymieszaniu

Smażenie mini pączków i ich obtaczanie w cukrze wraz z dodatkiem cynamonu




Pomysł na przepis STĄD



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz