piątek, 27 października 2017

Jajecznica ze szczypiorkiem i awokado


Jajecznica ze szczypiorkiem i awokado to pomysł na sycące oraz bardzo smaczne śniadanie 😀 Poniższą jajecznicę podałam z pomidorem wraz z dodatkiem cebuli oraz z kromką świeżego pieczywa. Proste i pyszne połączenie smaków!



Składniki na 1 porcję:
2-3 jajka
1/2 miękkiego awokado
1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka masła klarowanego
sól do smaku

do podania
1 pomidor lima
1/4 cebuli
sól, pieprz


Pomidora umyć, pokroić w talarki. Ułożyć na talerzu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Plasterki pomidora ułożyć na talerzu, posypać cebulą i przyprawić solą oraz pieprzem. Awokado przekroić na pół, wyjąć miąższ i pokroić go w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i wbić jajka. Całość posolić. Gdy jajka się zetną to dodać szczypiorek oraz awokado. Składniki połączyć ze sobą. Przygotowaną jajecznicę przełożyć na talerz z pomidorami i od razu podawać.




Pomysł na przepis STĄD

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz