pi膮tek, 27 pa藕dziernika 2017

Jajecznica ze szczypiorkiem i awokado


Jajecznica ze szczypiorkiem i awokado to pomys艂 na syc膮ce oraz bardzo smaczne 艣niadanie 馃榾 Poni偶sz膮 jajecznic臋 poda艂am z pomidorem wraz z dodatkiem cebuli oraz z kromk膮 艣wie偶ego pieczywa. Proste i pyszne po艂膮czenie smak贸w!



Sk艂adniki na 1 porcj臋:
2-3 jajka
1/2 mi臋kkiego awokado
1-2 艂y偶ki posiekanego szczypiorku
1 艂y偶ka mas艂a klarowanego
s贸l do smaku

do podania
1 pomidor lima
1/4 cebuli
s贸l, pieprz


Pomidora umy膰, pokroi膰 w talarki. U艂o偶y膰 na talerzu. Cebul臋 obra膰 i drobno posieka膰. Plasterki pomidora u艂o偶y膰 na talerzu, posypa膰 cebul膮 i przyprawi膰 sol膮 oraz pieprzem. Awokado przekroi膰 na p贸艂, wyj膮膰 mi膮偶sz i pokroi膰 go w kostk臋. Na patelni rozpu艣ci膰 mas艂o i wbi膰 jajka. Ca艂o艣膰 posoli膰. Gdy jajka si臋 zetn膮 to doda膰 szczypiorek oraz awokado. Sk艂adniki po艂膮czy膰 ze sob膮. Przygotowan膮 jajecznic臋 prze艂o偶y膰 na talerz z pomidorami i od razu podawa膰.




Pomys艂 na przepis ST膭D