poniedziałek, 19 lutego 2018

Sałatka czosnkowa z żółtym serem, kukurydzą i winogronem


Sałatka idealna dla osób, które lubią połączenie słodko-słonego smaku oraz nie jedzą mięsa. Poniższa sałatka składa się tylko z kilku składników: kukurydzy, żółtego sera oraz zielonego winogrona. Aby sałatka była lekko ostra w smaku należy do niej dodać świeży czosnek 😀



Składniki:
0,5 kg zielonego winogrona (bezpestkowego)
250 g twardego, żółtego sera w 1 kawałku, np. radamer
1 puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz


Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser żółty pokroić w małą kostkę. Winogrono umyć, osuszyć i przekroić na 2 połówki. Do miski wsypać kukurydzę, ser i winogrono. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość wymieszać i na sam koniec doprawić solą oraz pieprzem. Podawać po schłodzeniu. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz