niedziela, 29 lipca 2018

Sałatka - arbuz z fetą i miętą


Lekka, błyskawiczna do przygotowania i bardzo smaczna sałatka. Składa się tylko z trzech składników: arbuza, fety i świeżej mięty. Aby sałatce dodać lekkiego charakterku - całość skropiłam sokiem z cytryny i polałam miodem. Sałatkę najlepiej przygotować chwilę przed podaniem, ponieważ arbuz bardzo szybko puszcza sok. 


Składniki na 2 porcje:
350 g miąższu z arbuza
1/2 opakowania sera feta (125 g)
1 łyżka płynnego miodu
odrobina soku z cytryny
świeża mięta


Miąższ z arbuza i ser feta pokroić w kostkę. Listki świeżej mięty drobno posiekać. Na talerze ułożyć kostki arbuza, następnie na to położyć kostki fety. Wierzch sałatki posypać posiekanymi listkami mięty. Całość polać miodem i skropić sokiem z cytryny. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz