niedziela, 15 czerwca 2014

Lody truskawkowo-miętowe na bazie jogurtu naturalnego


Orzeźwiające, kremowe i delikatne - lody z truskawkami i miętą. Do ich przygotowania nie są potrzebne żadne specjalistyczne urządzenia. Wystarczy wszystko zmiksować i wstawić do zamrażalnika. Idealny smak na gorące dni. Przepis dodaje do dwóch akcji: Milion smaków truskawek i Akcja lodowa 2014.



Składniki:


500 g truskawek

400 g jogurtu naturalnego
cukier puder do smaku
sok z jednej połówki cytryny
kilka listków mięty (ja użyłam mięty czekoladowej i pieprzowej)



Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części.  Następnie dodać cukier puder i sok z cytryny. Za pomocą blendera wszystko ze sobą zmiksować. Na sam koniec dodać miętę i jogurt naturalny - wszystko ze sobą zmiksować. Przygotowaną masę przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Co godzinę przygotowaną masę przemieszać, aby nie powstały kryształki lodu.







Milion smaków truskawek Akcja lodowa 2014

Drukuj przepis