Lubicie zjeść coś ciepłego na śniadanie bądź kolację? Dzisiaj polecam Wam przepis na parówki w cieście francuskim. Proste i szybkie do przygotowania.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 parówek
kilka plasterków żółtego sera
2 łyżki ketchupu
1 łyżka sosu z chili
1 roztrzepane jajko
Piekarnik rozgrzać do 165°C. Na samym początku ciasto rozwinąć i ułożyć na nim parówki. Ciasto podzielić na 5 kawałków. Każdy z nich posmarować sosem (wymieszanym ketchupem i sosem chili), następnie ułożyć parówki i żółty ser - przygotowane kawałki zrolować. Za pomocą noża zrobić na samej górze nacięcia. Przygotowane parówki w cieście posmarować roztrzepanym jajkiem i piec najpierw 20 minut w 165°C, a później 10 minut w 195°C. Podawać z ulubionym sosem. Najlepiej smakują na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz