Błyskawiczny do przygotowania deser na bazie jogurtu naturalnego i galaretki truskawkowej. Idealny na gorące dni. Poniższy przepis polecam tym osobom, które lubią mało słodkie desery. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek.
Składniki na 4 porcje:
400 g jogurtu naturalnego
kilka sztuk truskawek
1 galaretka truskawkowa
starta czekolada do dekoracji
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance (250 ml) wrzącej wody i ostudzić. Jogurt ubić za pomocą miksera, a na sam koniec dodać ostudzoną (galaretka nie może stężeć!) galaretkę. Przygotowaną masę przelać do pucharków i umieścić w lodówce. Gdy masa lekko stężeje - na samym wierzchu ułożyć połówki truskawek. Ponownie schłodzić, a przed podaniem zetrzeć 2 kostki czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz