sobota, 14 lutego 2015

Koktajl banan, mandarynki i szpinak na jogurcie naturalnym


Pyszny, lekko słodki i bardzo zdrowy - koktajl bananowo-mandarynkowy ze szpinakiem i jogurtem naturalnym. Idealny na weekendowe śniadanie. Na pewno zasmakuje dzieciom jak i osobom, które nie przepadają za szpinakiem, ponieważ jest on w ogóle nie wyczuwalny. 



Składniki na 2 porcje:
3 garście świeżego szpinaku
4-5 sztuk mandarynek
1 duży banan
1 mały jogurt naturalny
cukier brązowy do smaku


Mandarynki obrać ze skórki. Banana obrać i pokroić na grube plasterki. Owoce i szpinak przełożyć do wysokiego naczynia. Za pomocą blendera - wszystkie składniki ze sobą połączyć.  


Na sam koniec dodać jogurt naturalny i ewentualnie 1-2 łyżeczki brązowego cukru. Ponownie za pomocą blendera wszystko ze sobą połączyć. 


Przygotowany koktajl od razu podawać. 


Drukuj przepis