niedziela, 25 czerwca 2017

Koktajl kakaowo-kawowy z bananem


Pomysł na słodką przekąskę lub drugie śniadanie - pyszny, gęsty i sycący koktajl kakaowo-kawowy z dodatkiem banana przygotowany na mleku kokosowym. Prosto, słodko i smacznie :)



Składniki na 2 porcje:
2 średniej wielkości, lekko dojrzałe banany
1 szklanka mleka roślinnego, np. kokosowego
2 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki gorzkiego kakao
2 łyżeczki kawy sypanej
2 łyżeczki nasion chia


Banany obrać ze skórki i pokroić w grubsze plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera i zmiksować ze sobą. Gotowy koktajl przelać do 2 szklanek i od razu podawać. Ewentualnie wierzch koktajlu ozdobić wiórkami kokosowymi. 

Koktajl przed i po zmiksowaniu



Drukuj przepis