środa, 30 kwietnia 2014

Jajka faszerowane wędzonym łososiem


Idealne jako przekąska na zimno bądź pomysł na śniadanie lub kolację - 
faszerowane jajka z łososiem i koperkiem 
Składniki:

6 ugotowanych jajek
50 g wędzonego łososia
1/2 pęczku koperku 
majonez
pieprz


Jajka ugotować na twardo (moja metoda do gotowania jajek: do zimnej wody wkładam umyte jajka, gdy woda zacznie wrzeć to gotuje co najmniej 3 minuty, aby były twarde) i ostudzić. Następnie przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, a następnie dodać do nich posiekany koperek (odrobinę zostawić do dekoracji!), pokrojonego w drobną kostkę łososia (1 plasterek pozostawić do ozdobienia!), majonez i pieprz. Wszystko wymieszać. Następnie przygotowany farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na białka od jajek. Przyozdobić resztką łososia i koperkiem. Od razu podawać.

Drukuj przepis