Idealne jako przekąska na zimno bądź pomysł na śniadanie lub kolację -
faszerowane jajka z łososiem i koperkiem
Składniki:6 ugotowanych jajek
50 g wędzonego łososia
1/2 pęczku koperku
majonez
pieprz
Jajka ugotować na twardo (moja metoda do gotowania jajek: do zimnej wody wkładam umyte jajka, gdy woda zacznie wrzeć to gotuje co najmniej 3 minuty, aby były twarde) i ostudzić. Następnie przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki, a następnie dodać do nich posiekany koperek (odrobinę zostawić do dekoracji!), pokrojonego w drobną kostkę łososia (1 plasterek pozostawić do ozdobienia!), majonez i pieprz. Wszystko wymieszać. Następnie przygotowany farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na białka od jajek. Przyozdobić resztką łososia i koperkiem. Od razu podawać.
Ślicznie podane :-)
OdpowiedzUsuń