środa, 11 marca 2015

Piersi kurczaka w sezamowej panierce

Piersi kurczaka w sezamowej panierce

Znudziła się Wam tradycyjna panierka? Macie ochotę na piersi z kurczaka? To świetnie :) Zachęcam do wypróbowania przepisu na piersi kurczaka w sezamowej panierce. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Piersi kurczaka podałam z młodymi ziemniakami i mini marchewkami. 



Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka sosu sojowego jasnego
sól, pieprz
1 jajko
sezam
olej do smażenia


Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki (tzw. polędwiczki). Przyprawić solą oraz pieprzem.  


Jajko wbić do głębokiego talerza, dolać sos sojowy i za pomocą widelca składniki połączyć ze sobą. Przyprawione piersi z kurczaka obtoczyć w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w sezamie. Przygotowanie piersi kurczaka przesmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju (najlepiej na średnim ogniu). Mięso musi wyraźnie się zarumienić.



Drukuj przepis