środa, 25 marca 2015

Ciastka francuskie z jabłkiem


Ciastka francuskie z jabłkiem to pomysł na szybki i prosty wypiek. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem i podane na ciepło - taki substytut jabłecznika :) Jeżeli macie ochotę na inne ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskie to zachęcam do wypróbowania mojego innego przepisu (klik)



Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 jabłka
cukier trzcinowy
ewentualnie odrobina mleka
cynamon



Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na prostokąty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć kawałki ciasta francuskiego. Każdy z nich można posmarować mlekiem. Jabłka umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Na każdy kawałek ciasta wyłożyć 3 plasterki jabłka. Całość obficie posypać cukrem trzcinowym i cynamonem. Piec około 30-35 minut w 200ºC. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 






Drukuj przepis