czwartek, 24 sierpnia 2017

Kawa o smaku rafaello (kokosowa)



Zapraszam Was do przygotowania kawy o smaku rafaello, przygotowanej na bazie mleczka i musu kokosowego 馃槂 Prosta do przyrz膮dzenia, lekko kokosowa i przepyszna w smaku! 



Sk艂adniki na 1 porcj臋:
1/3 szklanki mleczka kokosowego (p艂ynna, rzadka cz臋艣膰)
1 podw贸jne espresso (180 ml)
1 艂y偶ka musu kokosowego

do dekoracji
wi贸rki kokosowe



Przygotowa膰 espresso. Do ma艂ego rondelka wla膰 mleczko i doda膰 mus kokosowy. Mas臋 kokosow膮 wymiesza膰, podgrza膰, a nast臋pnie za pomoc膮 mieszade艂ka lub blendera lekko ubi膰. Do szklanki wla膰 podgrzane mleko i delikatnie wla膰 kaw臋. Opcjonalnie, wierzch kawy posypa膰 wi贸rkami kokosowymi. Od razu podawa膰. 




Pomys艂 na przepis ST膭D