niedziela, 13 lipca 2014

Skrzydełka z grilla


Sposób na najlepsze skrzydełka z grilla - zawijane, przypieczone i lekko pikantne.  Idealne na grilla, jak i do piekarnika. 


Składniki:

skrzydełka (ilość dowolna)
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka bądź grilla
papryka ostra (+ewentualnie słodka)
oliwa z oliwek


Skrzydełka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, a także przyprawą do kurczaka lub grilla) i skropić oliwą z oliwek. Następnie każde skrzydełko zawinąć, aby podczas grillowanie żaden kawałek mięsa nie utknął na ruszcie (końcówkę skrzydełka przewinąć na drugą stronę, tak aby całość utworzyła trójkąt). Przygotowane skrzydełka wstawić na kilka godzin do lodówki, dzięki temu mięso przejdzie przyprawami.  Zamarynowane mięso piec na rozgrzanym grillu, tak długo, aż mięso zmieni kolor. Podawać z ulubionym sosem.


Drukuj przepis