wtorek, 21 stycznia 2014

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem


Czasami mam takie dni, że kanapka z serem bądź wędliną mi nie smakuje. Nie lubię monotonności w jedzeniu czy też powielania tych samych smaków, dlatego staram się robić domowe pasty. Poniżej umieszczam przepis na tradycyjną pastę jajeczną. Polecam nie pomijać szczypiorku, ponieważ dodaje on charakterystycznej ostrości.


Składniki:
4 jajka
majonez
sól, pieprz
połowa pęczka szczypiorku


Do małego garnuszka wlać wodę, odrobinę posolić i od razu umieścić w niej umyte jajka. Gotować jajka 4 minuty (czas zacząć liczyć od momentu wrzenia wody). Ostudzone jajka, obrać i drobno posiekać. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do miski dodać pokrojone jajka, szczypiorek i za pomocą 1-2 łyżek majonezu wszystko ze sobą połączyć. Na samym końcu doprawić solą i pieprzem do smaku.




Drukuj przepis