Pulpeciki rybne w sosie koperkowym
Składniki:
pół kg filetów, np. z miruny
1 cebula
1 ząbek czosnku
3-4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
przyprawa do ryb
koperek (mrożony/świeży)
mąka
3 łyżki śmietany 30%
2 łyżki wody
olej
1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
2. Ryby umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić (na średnich oczkach).
6. W międzyczasie w kubku połączyć ze sobą 2 łyżki mąki, 2 łyżki wody i 3 łyżki śmietany 30%. Przygotowaną masę wlać powoli do gotującej się wody z pulpecikami. Wszystko delikatnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Na samym końcu posypać pozostałym
koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz