poniedziałek, 12 stycznia 2015

Parówki z serem i boczkiem


Pomysł na męskie śniadanie - parówki zapiekane z boczkiem i serem. Danie bardzo szybkie do przygotowania. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi parówkami, to proponuje przygotować poniższe danie. 



Składniki:
parówki ilość dowolna
plasterki boczku (2 plasterki na 1 parówkę)
plasterki żółtego sera (1 plasterek na 1 parówkę)
suszona pietruszka



Parówki lekko naciąć na całej długości (uważać, aby ich nie przekroić!). W przygotowane nacięcie włożyć żółty ser. Całą parówkę owinąć boczkiem.


 Za pomocą wykałaczek połączyć końcówki boczku i parówki (dzięki temu podczas pieczenia nic się nie rozpadnie). Przygotowane parówki wstawić do naczynia żaroodpornego, posypać suszoną pietruszką i piec około 15 minut w 195ºC. Po wyjęciu z piekarnika od razu podawać. 


Drukuj przepis