Makaron z sosem jagodowym to pomysł na letni, wegetariański i szybki obiad. Wystarczy zmiksować jagody z jogurtem naturalnym i odrobiną cukru, aby uzyskać pyszny sos jagodowy. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania makaronu z truskawkami.
Składniki na 2 porcje:
makaron, np. serduszka, rurki
1,5 szklanki jagód
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
cukier do smaku
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie przelewać go zimną wodą. Jagody umyć, oczyścić i wsypać do kielicha blendującego (4 łyżki zostawić do dekoracji). Na sam koniec dodać jogurt i wsypać cukier. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowanym sosem jagodowym polać ugotowany makaron. Wierzch dania można ozdobić całymi jagodami, świeżą miętą i kleksami jogurtu naturalnego.
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie przelewać go zimną wodą. Jagody umyć, oczyścić i wsypać do kielicha blendującego (4 łyżki zostawić do dekoracji). Na sam koniec dodać jogurt i wsypać cukier. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowanym sosem jagodowym polać ugotowany makaron. Wierzch dania można ozdobić całymi jagodami, świeżą miętą i kleksami jogurtu naturalnego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz