czwartek, 13 sierpnia 2015

Nuggetsy w mące migdałowej


Pyszne, miękkie i lekko migdałowe drobiowe kąski. Przekąska na słono idealna na imprezę w stylu finger party jak i kolację dla dwojga. Kawałki piersi z kurczaka obtoczyłam w mące migdałowej (zmielone migdały), aby nuggetsy mogły jeść osoby będące na diecie bezglutenowej. 



Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
mąka migdałowa
1 jajko
sól, pieprz
papryka słodka
olej do smażenia


Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Jajko roztrzepać. Mąkę migdałową przesypać na talerz. Przyprawione kawałki mięsa obtoczyć w jajku i mące migdałowej. Smażyć na rozgrzanym oleju tak długo, aż kawałki mięsa zmienią kolor na złoty. Podawać z ulubionym sosem, np. sosem jogurtowym lub pomidorowym. 






Drukuj przepis