sobota, 22 sierpnia 2015

Deser jogurtowo-malinowy


Maliny i jogurt naturalny - duet doskonały. Całość posypałam uprażonymi płatkami owsianymi, które "podkręciły" smak poniższego deseru.  Deser jest sycący, a zarazem lekki w smaku. Warto go przygotować, ponieważ świetnie się prezentuje i jest przepyszny. 



Składniki na 2 porcje:
1 duży jogurt naturalny (400 g)
250 g świeżych malin
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki płatków owsianych


Maliny (kilka sztuk pozostawić do dekoracji!) zasypać cukrem pudrem i zmiksować za pomocą blendera. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni. Do szklanek nakładać warstwami: sos malinowy, jogurt naturalny. Ostatnia warstwa deseru powinna zakończyć się sosem malinowym. Wierzch deseru posypać uprażonymi płatkami owsianymi. Ozdobić malinami. Przed podaniem schłodzić w lodówce. 




Drukuj przepis