Niepozorny, a świetny w smaku - boczek z grilla. Pikantny, wyrazisty i niesamowicie aromatyczny. Poniższy boczek należy przygotować na grillu z węglem, ponieważ dodaje on charakterystycznego smaku. Jeżeli macie ochotę na inne dania grillowe to kliknijcie TUTAJ.
Składniki:
1 kg chudego, surowego boczku
4-5 łyżek musztardy z dodatkiem chili (obowiązkowo!)
papryka słodka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Boczek umyć, osuszyć i pokroić w grube plasterki. Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. W miseczce wymieszać musztardę oraz olej. Na sam koniec każdy kawałek mięsa posmarować marynatą musztardową. Przygotowane mięso schłodzić kilka godzin w lodówce. Grillować na średnim ogniu. Boczek powinien lekko się zarumienić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz