środa, 22 czerwca 2016

Pasta jajeczna z awokado


Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty jajecznej z awokado. Przed podaniem udekorujcie ją listkami świeżej kolendry, który doda lekkiej cytrynowej nuty. Pastę najlepiej przygotować przed samym jedzeniem, ponieważ awokado z czasem ciemnieje. 


Składniki:
1 dojrzałe awokado
3 jajka
sok z cytryny lub limonki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
kolendra do dekoracji


Jajka ugotować na twardo. Obrać i drobno pokroić. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Awokado przełożyć do miseczki i od razu skropić sokiem z cytryny lub limonki. Dodać pokrojone jajka. Wlać oliwę z oliwek. Całość posolić oraz popieprzyć. Wymieszać i od razu podawać. 



Drukuj przepis