niedziela, 7 czerwca 2015

Koktajl banan, truskawki i szpinak z jogurtem naturalnym


Bomba witaminowa - banan, truskawki i szpinak. Poniższy koktajl jest naprawdę świetny w smaku, chociaż jego kolor może trochę zniechęcać. Uwielbiam przygotowywać koktajle, ponieważ są bardzo pożywne, a samo ich przyrządzenie trwa zaledwie kilka minut. 



Składniki na 2 duże porcje:
2-3 garście świeżego szpinaku
100 g jogurtu naturalnego
300 g truskawek
1 banan
cukier do smaku


Szpinak umyć i odsączyć. Truskawki umyć, pozbawić szypułek. Do kielicha blendera dodać obranego i pokrojonego na plasterki banana, truskawki, szpinak i odrobinę cukru (ja wsypałam 1 łyżkę). Wszystko ze sobą zmiksować. Na sam koniec wlać jogurt naturalny i ponownie wszystko ze sobą zmiksować. Od razu podawać. 



Drukuj przepis