Jagody to owoce, które kojarzą mi się z dzieciństwem. Odkąd pamiętam, gdy tylko w pojawiły się jagody to razem z rodzeństwem chodziliśmy do lasu, aby je zbierać. Dzisiaj już nie mam czasu na własnoręczne zbiory, dlatego też gdy na straganie zobaczyłam jagody to wiedziałam, że muszę je kupić :) Muffinki z jagodami to pomysł na szybką, słodką i lekko kwaskowatą przekąskę. Poniższe muffinki wyszły miękkie, puszyste i mocno jagodowe. Świeżość zachowały przez 2 dni.
Składniki na 15 sztuk:
1 szklanka jagód
2 szklanki mąki pszennej tortowej
2/3 szklanki zwykłego cukru
3/4 szklanki mleka
1/2 kostki masła (100 g)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ewentualnie cukier puder
ewentualnie cukier puder
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz