piątek, 19 czerwca 2015

Szaszłyki z białą kiełbaską i warzywami


Szaszłyki idealne dla wielbicieli mięsa - białe kiełbaski otulone w plasterkach boczku i sera z dodatkiem warzyw. Poniższe szaszłyki przygotujecie w zaledwie kilka minut. Lubię smak i zapach grillowanego mięsa oraz warzyw, więc te szaszłyki bardzo przypadły mi do gustu.



Składniki:
białe cienkie kiełbaski (300 g)
kilka sztuk szalotek
po 1 papryce: czerwonej, żółtej i zielonej
100 g boczku wędzonego 
100 g żółtego sera w plasterkach
patyki szaszłykowe
sól, pieprz


Kiełbaski przekroić na 2 części. Szalotki obrać i przekroić na pół. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Plasterki boczku i sera przekroić na dwie części. Białe kiełbaski owinąć serem i boczkiem. Następnie wszystko nabić na patyki szaszłykowe w następującej kolejności: biała kiełbaska, papryka, szalotka, biała kiełbasa itp. Przed grillowaniem całość delikatnie posolić oraz popieprzyć. Najlepiej grillować na aluminiowych tackach. 



Drukuj przepis