środa, 28 października 2015

Dip szczypiorkowo-czosnkowy


Dip szczypiorkowo-czosnkowy jest idealny do pizzy i kanapek. Sos na bazie majonezu, śmietany, szczypiorku i czosnku. Ładnie się prezentuje, a ponadto jest wyrazisty, lekko ostry i na prawdę warto go spróbować. Jeżeli znudziły się Wam tradycyjny sos czosnkowy to poniższy dip idealnie go zastąpi. 



Składniki:
1/2 pęczka szczypiorku 
1 ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz


Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno pokroić. Majonez, śmietanę i posiekany szczypiorek oraz czosnek wymieszać ze sobą. Na sam koniec przyprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodzić. 


Drukuj przepis