wtorek, 25 kwietnia 2017

Smoothie z pieczonym burakiem, jabłkiem i malinami


Krwisty koktajl, czyli witaminowa bomba smaków. Idealny na drugie śniadanie :) Poniższy koktajl to połączenie upieczonych buraków, jabłka oraz malin. Do koktajlu nie dodałam cukru, ponieważ jabłko dodało słodyczy. Koktajl świetnie smakuje podany schłodzony. 




Składniki na 2 porcje:
2 małe, upieczone buraki 
(jak przygotować buraki - kliknij TUTAJ)
200-300 ml wody
sok z 1/2 cytryny
1 jabłko
2 garście malin


Jabłko umyć, przekroić na mniejsze części i pozbawić gniazd nasiennych. Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Do kielicha blendera przełożyć plasterki jabłka, kawałki buraka i maliny. Na sam koniec wlać sok z cytryny i 1 szklankę wody. Całość dokładnie ze sobą zmiksować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli uważacie, że koktajl jest zbyt gęsty to dolejcie więcej wody. 





Drukuj przepis