poniedziałek, 10 lipca 2017

"Caprese" z awokado, jajkiem i pomidorem


Pomysł na szybkie i bardzo smaczne śniadanie - sałatka "caprese" z awokado, ugotowanym jajkiem i pomidorem. Idealne połączenie smaków :) Poniższą sałatkę możecie podać z kromką ciemnego pieczywa. 



Składniki na 1 porcję:
1 dojrzałe awokado
2 jajka
1 średniej wielkości pomidor
sól, pieprz


Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w cienkie półplasterki. Awokado przekroić na pół. Wyjąć pestkę, a za pomocą łyżeczki wyjąć miąższ. Awokado pokroić w plasterki. Na talerz naprzemiennie układać plasterki pomidora, awokado i jajka. Na sam koniec całość przyprawić solą oraz pieprzem. Od razu podawać.  



Drukuj przepis