wtorek, 18 lipca 2017

Pasta z makreli z cebulką i jajkami


Wędzona makrela to dodatek idealny do domowych past. Już kiedyś pokazałam Wam przepis na tradycyjną pastę wraz z dodatkiem cebuli i czosnku. Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty z makreli z gotowanymi jajkami i dodatkiem musztardy oraz majonezu. Idealna pasta do świeżego, ciemnego pieczywa. 



Składniki:
1 duża makrela (wagowo około 300 g)
1 czerwona cebula
3 jajka
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
3-4 łyżeczki majonezu
sól, pieprz



Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Cebulkę obrać i bardzo drobno posiekać. Makrelę obrać, pozbawiając ją ości i skóry. Wszystkie składniki pasty wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Jeśli pasta jest zbyt sucha - dodać odrobinę więcej majonezu. 


Składniki przed i po wymieszaniu


 


Drukuj przepis