A'la strogonow to danie z mięsem wieprzowym i pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym!
Składniki:
400 g polędwicy wieprzowej
2 sztuki cebuli
150 g pieczarek
sól, pieprz
papryka słodka
papryka ostra
koncentrat pomidorowy
mąka
olej
1. Mięso umyć, pokroić w paski i obtoczyć w mące.
2. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
3. Do garnka wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę, a gdy stanie się szklista dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Miękkie warzywa przełożyć na talerz/miskę.
6. Pod sam koniec dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawić przyprawami.
Podawać z kaszą bądź ze świeżym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz