250 g dużych krewetek
200 g mix sałat
2 pomidory
1/2 sztuki długiego ogórka
sos koperkowy
sól, pieprz
sok z cytryny
masło
1 ząbek czosnku
1. Krewetki umyć i osuszyć. Ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Patelnię rozgrzać, dodać masło, rozpuścić i przesmażyć czosnek. Następnie dodać krewetki i od razu je przyprawić: solą, pieprzem, a także skropić odrobiną soku z cytryny. Smażyć przez kilka minut, co jakiś czas odwracając krewetki na drugą stronę. Ostudzić.
2. W międzyczasie do miski wsypać sałatę, obrane i posiekane w drobną kostkę pomidory, pozbawione skórki i pokrojonego ogórka. Przygotowane składniki zalać sosem koperkowym (wcześniej trzeba go rozrobić w odrobinie wody i oleju).
3. Na talerz wsypać warzywa, a sam wierzch udekorować przesmażonymi krewetkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz