wtorek, 11 lutego 2014

Sałatka brokułowa z fetą



 Sałatka z brokułem i fetą idealna na drugie śniadanie.


Składniki:
1 mały brokuł
100 g sera feta (tj. 1/2 tradycyjnego opakowania)
100 g pomidorków koktajlowych
1/2 puszki odcedzonej kukurydzy
sos sałatkowy
pieprz



1. Brokuł umyć i wrzucić do wrzącej wody. Gotować około 5 minut, gdy brokuł będzie już prawie miękki przelać go zimną wodą (dzięki temu nie straci swojego zielonego koloru).


2. Pomidorki umyć i pokroić na połówki.


3. Do miski wsypać odcedzoną kukurydzę, pomidorki i brokuł.


4. Ser feta pokroić w zgrabną kostkę i wsypać na sam wierzch sałatki.


5. Na sam koniec zalać sosem sałatkowym, popieprzyć i delikatnie wymieszać.







Drukuj przepis