środa, 26 marca 2014

Sałatka z kiełkami rzodkiewki



Sałatka z kiełkami rzodkiewki idealnie pasuje jako dodatek do obiadu.
Przepis dodaje do akcji Zielono mi, idzie wiosna!

Składniki na 2 porcje:

kilka liści sałaty lodowej
1 pomidor
połowa długiego ogórka
połowa czerwonej cebuli
2 garście kiełków z rzodkiewki
sos do sałatek
oliwa



Warzywa umyć. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pozbawić skórki i pokroić w dużą kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pozbawić skorupki i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Do miski wrzucić rozerwaną sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i kiełki z rzodkiewki.  Wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec wlać sos do sałatek (wcześniej wymieszany z 2 łyżkami oliwy) i delikatnie wymieszać. 

Zielono mi, idzie wiosna  

Drukuj przepis