Sałatka z kiełkami rzodkiewki idealnie pasuje jako dodatek do obiadu.
Przepis dodaje do akcji Zielono mi, idzie wiosna!
Składniki na 2 porcje:
kilka liści sałaty lodowej
1 pomidor
połowa długiego ogórka
połowa czerwonej cebuli
2 garście kiełków z rzodkiewki
sos do sałatek
oliwa
Warzywa umyć. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pozbawić skórki i pokroić w dużą kostkę. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pozbawić skorupki i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Do miski wrzucić rozerwaną sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i kiełki z rzodkiewki. Wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec wlać sos do sałatek (wcześniej wymieszany z 2 łyżkami oliwy) i delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz