czwartek, 3 września 2015

Pasta z twarogiem, cebulą i jajkami


Domowe pasty są szybkie i łatwe do przygotowania. Ostatnio postanowiłam połączyć twaróg z ugotowanymi jajkami. Uwierzcie mi, pasta wyszła rewelacyjna! Kremowa, lekko ostra (z powodu cebuli) i pyszna. Jeżeli nie macie koperku to dodajcie posiekaną zieloną pietruszkę. Radzę nie pomijać zieleniny, ponieważ ona dodaje smaku. 





Składniki:
200 g twarogu 
4 duże jajka
1/2 cebuli
2 łyżki posiekanego koperku
1,5 łyżki majonezu (lub jogurtu)
sól, pieprz


Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Do miski/pojemnika dodać twaróg, cebulę, jajka oraz koperek. Za pomocą majonezu wszystkie składniki połączyć ze sobą. Posmakować i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowaną pastę schłodzić. Najlepiej smakuje podana ze świeżym, domowym pieczywem (np. z takim chlebkiem). 




Drukuj przepis