piątek, 10 marca 2017

Fit kulki kokosowe (na bazie wafli ryżowych)


Ostatnio w mojej kuchni dominują przepisy z wykorzystaniem wiórków kokosowych - nic na to nie poradzę, że jestem wielbicielką wszystkich kokosowych słodkości :) Dzisiaj zachęcam do przygotowania fit kulek kokosowych. Do ich przyrządzenia będziecie potrzebować zaledwie kilku składników: wafli ryżowych, wiórków kokosowych, jogurtu naturalnego oraz miodu. Jestem pewna, że będziecie oczarowani smakiem poniższych kulek ♥


Składniki na 12 sztuk:
6 wafli ryżowych bezglutenowych (około 45 g)
10 łyżek wiórków kokosowych (70 g) + trochę do obtoczenia
4 łyżki jogurtu naturalnego (85 g)
1 czubata łyżka gęstego miodu (50 g)


Za pomocą dłoni, wafle rozkruszyć na mniejsze kawałki. Do miski przesypać rozkruszone wafle ryżowe, dodać jogurt, wiórki kokosowe oraz miód. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sypka to dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Z przygotowanej masy uformować kulki. Na sam koniec obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Podawać od razu lub chwilę schłodzić w lodówce. 







Pomysł na przepis STĄD

Drukuj przepis