sobota, 19 marca 2016

Kasza z orzechami, daktylami i jabłkiem


Kasza z orzechami, daktylami i jabłkiem to pomysł na słodkie śniadanie. Do jej przygotowania wykorzystałam nadmiar ugotowanej kaszy do obiadu. Takie danie to świetny posiłek do pracy jak i szkoły. Polecam :)



Składniki na 2 porcje:
1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej/pęczak
2 garście orzechów, np. włoskich, brazylijskich
kilka suszonych daktyli 
1 jabłko (najlepiej kwaśne)
miód do smaku


Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Orzechy posiekać. Daktyle drobno pokroić. Do miski wsypać ugotowaną kaszę, orzechy, daktyle oraz jabłko. Całość ze sobą wymieszać. Dosłodzić miodem do smaku (ja dodałam 3 łyżki miodu). 



Drukuj przepis