wtorek, 8 marca 2016

Szynka z pastą jajeczną


Najlepsza i najprostsza przekąska wielkanocna - szynka konserwowa nadziana pastą jajeczną. Szybka i łatwa do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne nadzienie to przygotujcie szynkę konserwową w galarecie z dodatkiem chrzanowego farszu


Składniki na porcję dla 2 osób:
4-5 plasterków szynki konserwowej
4 ugotowane na twardo jajka
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
szczypiorek (wg uznania)
kiełki do dekoracji


Jajka obrać, drobno pokroić. Wsypać do miski. Dodać posiekany szczypiorek, majonez. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Szynkę konserwową posmarować farszem jajecznym. Zrolować, przeciąć na 2 części (najlepiej ukośnie) i ułożyć na talerzu. Przed podaniem udekorować kiełkami. Przekąska najlepiej smakuje podana schłodzona. 


 



Drukuj przepis